Hirek

14 aug. 2019 07:32 - maurerEgészségügyi Felügyelet

Igyekszünk eleget tenni minden meghívásnak, ezért ezen alkalommal részt vettünk az első ízbe [ ... ]

14 aug. 2019 06:42 - maurerEgészségügyi Felügyelet

Augusztus 10.-11.-én lehetőségünk nyílt részt venni a Szárazberken immár 12. alkalommal megr [ ... ]

14 aug. 2019 06:42 - maurerEgészségügyi Felügyelet

09 aug. 2019 06:48 - maurerEgészségügyi Felügyelet

Részt vettünk a Mezőpetri Sváb Táncfesztiválon, ahol szintén egészségügyi felügyeletet bi [ ... ]

08 aug. 2019 06:55 - maurerEgészségügyi Felügyelet

Augusztus 3.-án sor került a jubileumi Kölcsey Emlékfutásra, ahol újra Alapítványunk bíztos [ ... ]

Tovabbi hirek

A kicsik alig bírták kivárni, hogy elkezdhessék bontogatni, majd kipróbálni az érdekes adományokat, de a felnőttek is örültek, hisz végre megkapták a várva várt sötétítőket az ablakokra. Érkeztek fából ácsolt farmok csűrrel, istállókkal, szénapadlással, melyhez — természetesen — különféle jószágok is jártak lótól teheneken át terelőkutyákig. A finomabbnál finomabb édességek mellett nagy mennyiségben kaptak müzlit és egészséges gyümölcspépet is, a játékok felhozatalából pedig a plüsállatok mellett nem hiányoztak a labdák és egyéb sporteszközök, valamint az intelligenciát fejlesztő játékok sem. Míg az apróságok nagy lelkesedéssel nekiláttak felfedezni, hogy mi mindennel bővült játékfelhozataluk, az óvónénik a kapott sötétítőket szemrevételezték, hiszen ők elsősorban erre vártak. Mint elmondták, a modern, világos óvodaépület tágas ablakaival kiváló körülményeket biztosit munkájukhoz, azonban nagy szükségét érezték annak, hogy időnként be tudjanak sötétíteni, főleg azonban az órákban, amikor a nap épp az ablakaikon tűz be. Elégedetten nyilatkoztak, hiszen a kapott sötétítők nemcsak méretben feleltek meg az igényeiknek, de a színválasztás is tökéletesnek bizonyult, a világos, zöldes mintázatú textília kiválóan passzolt a termek falainak vidám, élénk színezetével. „Nagyon köszönjük, hogy a Maurer Alapitvány válaszolt a kérésünkre és adományaikkal kiegészítették felszerelésünket. Hálásak vagyunk ezért” — mondták az óvodában dolgozók, de legalább ilyen meggyőző volt az akció sikerességét illetően az apróságok izgatott zsivaja, akik azt sem tudták, melyik játékot próbálják ki hamarabb. Az adományozási akcióban Maurer Róbert elnök mellett az alapítvány két önkéntese, Nagy Enikő és dr. Széles Ferenc vett részt.

„A mostani adományozási akciót az alapítvány főként önerőből oldotta meg. Számos óvodától érkezett hozzánk kérelem a felszerelésük bővítése céljából, szeretnénk ezeknek az igényléseknek is eleget tenni a jövőben, ezért számítunk partnerek segítségére is, hogy az óvodák ellátottságát javító programunkkal minél több helyre eljuthassunk” — mondta Maurer Róbert, aki szerint elsősorban tanszereket — festék, színes ceruza, filctoll, kifestők —, különféle játékokat, higiéniai eszközöket, szőnyegeket, sötétítőket, valamint kis asztalokat és székeket kértek és kérnek tőlük, ezek biztosításához keresnek további támogatókat, adományozókat. Hozzátette: óvodafelszerelési programjuk beindítása mellett azt követően döntöttek, hogy látogatásaik során azt tapasztalták, igen sok helyen foglalkoznak lehangoló, komor hangulatú termekben a kicsikkel, és a higiéniai körülmények is bőven hagynak maguk után kivánnivalót. Ezen pedig változtatni akarnak, hogy megyénk minden óvodájában napfényes gyerekkoruk lehessen a legkisebbeknek. Az adományokat telefonos egyeztetést követően Szatmárnémetiben, a Cosbuc utca 4. szám alatt veszik át, igény esetén vállalják a fuvart is. Érdeklődni a 0744–513525-ös telefonszámon lehet.

(A Friss Újság leközölt cikke)

Kepek itt!

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi